Ismerje meg 164 oldal terjedelemben a Svéd nyelv alapjait!

Ha arra vágyik, hogy Európa 4. legnagyobb országába a 9,1 millió lakosú Svédországba utazzon, zsebkönyvünk segítségével még tartalmasabbá teheti az utazást. Finnország 2. hivatalos nyelve is a svéd. Az ország és a benne élők megértéséhez a legjobb kulcs a nyelv. Ezzel a zsebkönyvvel Svédországban is feltalálja majd magát! Igaz a svédeknél sokan beszélik az angolt, azért svéd nyelven megszólalva a hatás teljesen más lesz. Vívja ki a kissé zárkózott svédek szeretetét és vegye a fáradságot, egy kis boldogság és mosoly sosem árt.
A svéd nyelv az indoeurópai nyelvek germán csoportjának, északi germán alcsoportjába tartozik, ezek más néven a skandináv nyelvek, amelyek közül a dánnal együtt a keleti skandináv nyelvek közé tartozik. (Érdekességképpen: a norvég, a feröeri és az izlandi nyelv nyugati skandináv nyelvek.) Egy új típusú osztályozás szerint pedig (mely a nyelvek kölcsönös érthetőségén alapul), megkülönböztethetünk északi (svéd, norvég), déli (dán) és szigeteki (izlandi, feröeri) skandináv nyelveket.

A svéd kiejtés elég "éneklős" lehet a magyar fülnek, az erős ritmusosság minden esetre ne riasszon el senkit! Némi gyakorlással ez is megtanulható. A svédeknél már 40 éve a tegezés a bevett társalgási forma, a magázás meglehetősen ritka, de előfordul az udvariasság e formája is, tegyük hozzá meglehetősen ritkán. Maga az abc 28 betűből áll, melyek közül az utolsó három diakritikus betű. A kiadványban fonetikus átírást is fog találni, melynek segítségével máris kiejtésre kész mondatok, szavak állnak rendelkezésre. A fonetikus átírásunk amennyire csak lehetséges a magyar kiejtésre épül, a kiejtési részben pedig felhívjuk a figyelmét a specifikumokra. Ha figyelmesen elolvassa a könyv elején található kiejtési útmutatót, már indulhat is a tanulás.

Zsebkönyvsorozatunk eme tagja (18.cím) sem tér el a szokásos sémától: alapvető nyelvtan, társalgási szituációk, szószedetek, kulturális utalások, svéd-magyar, magyar-svéd szótárrész és persze vidám képek. A példamondatok bizonyos szavainak felcserélésével kiélheti nyelvi virtuozitását. A mondatok szerkezete nem túl bonyolult, hogy alapokat szerezhessen későbbi mondatalkotásaihoz. Használja a könyv végi szószedetet szókincsének bővítésére.
Mivel nyelv és kultúra összefonódik, e kis könyvecske nem feledkezik meg a svéd ember gazdag szokásrendszerének, életvitelének számbavételéről sem. Ha ezt a könyvet lapozgatja Ön sem lesz túl sablonos a különböző helyzetekben, összejöveteleken. Az Assimil által ugyanis elsajátíthatja a legkülönbözőbb élethelyzetek legmegfelelőbb társalgási stílusát, azonosulhat a svéd ember életszemléletével, mely nemcsak Svédországban történhet meg.

A Svéd Királyságban ritka a népsűrűség és szép tájakkal, nagy erdőségekkel, hegyes vadonokkal jellemezhető. Az ország 450 000 km2-en terül el. Három legnagyobb városa Stockholm, Göteborg és Malmö. Ezek a városok európai mértékben azonban kicsinek számítanak, pl. Stockholmnak – a legnépesebb városnak – a lakosságszáma alig haladja meg az egymilliót. Egy teljességgel bizonyos, számos gasztronómiai és kulturális felfedeznivaló vár Önre Svédországban, melyet kár lenne kihagyni. Ha nyelvileg is jól felkészül, még tartalmasabb utazásban lehet része.

Ezzel a zsebkönyvvel bátran elindulhat külföldi utazására, hiszen megtalál szinte minden helyzetet (vásárlás, ismerkedés, étterem, vendégség, tengerpart, közlekedés, orvos), melybe útja során belecsöppenhet.

God resa!


 

Svéd kapd elő
ISBN: 963-8162-62-7
Ár: 1595 Ft

 
 

Igényelt darabszám:

db

 
   
 


Üzemeltetés és Design: 5NET Informatikai Kft. - webmester