Alphonse Chérel az Assimil módszer atyja 1882-ben született Rennes-ben.

Tanulmányai befejeztével fiatalon a cári Oroszországba ment házitanítónak, ahol megtanulta az oroszt, majd Anglia következett, ahol az angolt, Németország, ahol a ... és így tovább.

46 éves korában úgy döntött kamatoztatja az Önálló nyelvtanulásban szerzett tapasztalatait és elkészített egy falinaptárat, melynek minden lapja egy humoros rajzzal kísért angol nyelvlecke volt: így a napi lecke elve (lényege) megszületett.

Ezt követően 1929-ben elkészült az "Angolul könnyűszerrel" és szerencsésen rátaláltak az ASSIMIL szóra, mely szinte minden nyelven érthető.

Sok millió ember ismeri a "My tailor is rich" mondatot, anélkül hogy tudná Alphonse Chérel az atyja, és ez az "Angolul könnyűszerrel" első leckéje.
Valójában ez a szokatlan, spontánul érthető mondat bevonult a köznyelvbe. Egy kis humoros másodjelentéssel szimbolizálja a nyelvek tanulását. Nem annyira egyszerű elhelyezni a "My tailor is rich" mondatot egy anglo-szaxonnal való párbeszédbe !

Természetesen az Assimil módszert megjelenése óta sokszor frissítették az idők folyamán, de mindig alaposan tiszteletben tartva fő elveit, mely egyedülálló a világon és melynek eredetiségét és eredményességét köszönheti.

Az Assimil egy francia cég, melyet 1929-ben alapítottak. Több mint 70 országban van jelen és termékei 47%-át exportálja hála angol, germán, orosz ... ajkúak számára készült nyelvoktató szettjeinek. 10 külföldi anyanyelven már 70-nél is több adaptációval rendelkezik.

Némettől a vietnámiig a bretonon és a hindin keresztül a francia Assimil már több mint ötven nyelv tanulását teszi lehetővé. 80 év tapasztalattal a háta mögött az Assimil már több millió eladott példánnyal büszkélkedhet.

Az Assimil Hungária Kft. nyelvkönyvek magyarországi kiadója és forgalmazója 1992 óta van jelen a magyar piacon és kiadványaival igyekszik öregbíteni cégünk hírnevét, mely az Assimil nemzetközi normáinak megfelelő igényes kiadványokat jelent.

 


Üzemeltetés és Design: 5NET Informatikai Kft. - webmester